" F l o w e r "

Lawlylawlaww

newer post older post

Bonne Journee *Have a Nice Day* ;DD


" Sometimes I might be more frighten than the monster allergy xDD "

Find me on twitter @iamLeeyot





Aku, Doktor Pakar Cinta?}
Saturday, 1 June 2013 | 00:09 | 0Comment

Assalamulaikum‚ô•


The Love Doctor Is
Here To Cure Your 
Desires! 
Fuh, setelah lama beta tidak meng-update, beta rasa kasihan pada rakyat jelata yang merindui beta. Jadi beta meringankan tangan juga walaupun berat. bukan setakat tangan beta yangg berat, tulang pun sama sebenarnya. Ya, beta berat tangan, berat tulang. Eh eh, jangan gembira dahulu, kerana beta ada berita buruk. beta harap semua rakyat beta boleh bersabar. Suami beta dah makin berusia. Hmm, beta sudah penat melayaninya. Beta sudah tidak mampu menjadi Queen yang berwibawa lagi, maka beta berundur. Beta akan mendapat jawatan yang baru. Ya, saya akan menjadi seorang doktor. Doktor apa? Doktor Cinta :)



 Cet. Melalut apa aku tengahari macam ni? Wakaka, aku doktor cinta? Pengalaman cinta sendiri pun pelik, ada hati nak jadi doktor cinta orang. Ye dok? Ye kan aja :) Remaja, biasalah perasaan nak 'bermanja dan menggedik' tu bnyak. Nafsu susah nak kawal. Asyik nak couple je. Gatal sangat.  Aih, tapi zaman sekarang, budak darjah empat pun dah ber papa mama bagai. Kalah aku si budak on the way tingkatan dua nee (7 June nee taw) ;D Hmm, nak couple tuu couple lah, tapi jangan melebihi batas sudah. Tengok ah orang zaman sekarang nee, couple dok pegang sana pegang sini, tayang sana tayang sini. Macam depa sorang ja ada pakwa. Yang aku panas, orang islam tuu. Ya Allah, minta dijauhkan.

Okay, topic is out ;D Ngehngehngeh. Tak, actually macam nee. Bila aku tengok kawan aku muram, of course lah kita tanya kenapa kan? Yelah, kawan mana yang tak risau pasal kawan dia kan. Dah smua muka macam anak itik twenty four seven. Tanya lah masalah apa yang masing-masing cerita.

Alia, balak aku curang!
Leeyot, crush aku suka Cik Sameon!
Lia, jom couple? Upss... *krikkrik*

Ha tngok! Smua pasal laki pakwe masing-II. Muka macam kena kemas tandas smua, tapi the main problem dia? Alahaii. Umur baru empat belas, tapi pakwe curang dah down. Apa susah, kita curang lah balik! Ngehngehngeh. Bukan nak kata apalah, semua tanya aku nak buat apa, macam mana kan. Mcm aku bnyak pegalaman je. Btw, kalau ikut kata jujur, aku mintak putus je. Takpayah nak couple sakan lah. Klau pakwe prangai mcm hantu!

Tapi kalau iikut pendapat aku, kalau kita ada crush, suka dia setinggi gunung everest sekalipun, simpan jelah diam-diam. Siapa kata tak dapat apa-apa. Dapat pahala taw sebab kita dikira berjihad kecil. Taknak pahala? Lagipun, umur baru berapa, tak mustahil esok ke lusa ke tulat ke hati kita boleh jatuh dekat orang lain atau kita jmpa org yang lebih baik daripada crush kita. Takyah buat dosa nak curangcurang ne. Itu  tak apa lagi kalau hati kita yang jatuh dekat org lain. Cuba posisi kita ditukarkan kepada posisi pasangan kita. Dia jatuh cinta dekat orang lain. Tak ke merana kita kak ton oii? Ha, jawabjawab.

Hidup kita ni masih pnjang :) Crush dimana-manalah ! Hehe. Apa-apapun, aku tahu, nafsu nee kadang-kadang memang susah nak dikawal. So, masa couple tu takyah nak berangan jauh-jauh lah. Masa nikah nak pkai baju apalah. nak dapat anak berapa lah. Krang belum apa-apa, dah p*tus! Tak ke merana lagi? Kan kan? Bila rasa yakin betul dah nak kahwin, baru declare. Masatulah nak ily ke hacks ke, baru best! So, keputusan di tangan anda! Assalamualaikum :) *okay tak aku jadi doktor pkar cinta ;)

P/S:

Hidup mesti enjoy!